Engels voor medisch administratief bediendes

In onze multiculturele samenleving wordt talenkennis steeds belangrijker. Vroeg of laat heb je Frans en Engels nodig op de werkvloer om patiënten te woord te staan. Een module van 80 lestijden stoomt je helemaal klaar hiervoor. Kies daarom voor een extra cursus medisch Frans en Engels!

De vier vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven) komen in iedere module aan bod. Er wordt gewerkt met digitaal luister- en beeldmateriaal en interactieve opdrachten. 

Lesinhoud

Algemene inhouden:

  • informatie geven en vragen
  • onthaal
  • telefoneren
  • instructies geven
  • afspraken maken, wijzigen
  • e-mails schrijven... 

Vakspecifieke inhouden:

  • medische woordenschat over vaak voorkomende anatomie, pathologie en onderzoeken
  • inoefenen aan de hand van interactieve rollenspelen die de professionele realiteit zo dicht mogelijk benaderen en dus toepasbaar zijn in de dagelijkse werksituatie
  • Een extra troef als je aan de slag bent of wil in de medische sector!

Mini-getuigenissen cursisten MAB:

Christel:

De lessen Medisch Engels zijn structureel en interactief opgebouwd. Praktijksituaties zoals het (telefonisch) onthaal en het wijzen van de weg in een ziekenhuis worden ingeoefend. Met leuke educatieve spellen wordt algemene en medische woordenschat ingeoefend. Medisch Engels is een absolute meerwaarde in de opleiding MAB! 

Yentel:

Ik ben heel positief over de module Medisch Engels. Elke les kwam er wel iets nieuws aan bod en ik heb veel bijgeleerd. De manier van lesgeven was aangenaam: er werd geluisterd naar de vragen en uitleg werd zo nodig meermaals gegeven.  

Caroline:

De module Medisch Engels was leerrijk en goed opgebouwd. Het omvatte alle topics die je als MAB nodig hebt. De lessen waren interactief en afwisselend. Er was aandacht voor ieders leerproces. Er werd regelmatig geëvalueerd aan de hand van schrijfopdrachten, luister- en leesteksten en rollenspellen. Een aanrader!

 

Lesmomenten voor het schooljaar 2019-2020

Campus Diest, semester 1 op zaterdag in e-learning

Campus Diest, semester 2, woensdagavond van 18:15 tot 21:30

Gewenste voorkennis

Je hebt best al wat voorkennis om deze module te kunnen volgen.

Heb je die voorkennis niet? Dan kan je je eerst inschrijven in een beginnersniveau Engels.