Begeleider in de kinderopvang (kinderzorg)

Je droomt ervan om met kinderen te werken en ziet het als een uitdaging om aan de slag te gaan als professionele kinderbegeleider in de kinderopvang met kinderen van 0 tot 12 jaar?

Dan kan je met ons binnenstappen in de wondere, boeiende wereld van kinderen. Je leert hen op een warme en kindgerichte wijze te begeleiden en hun globale ontwikkeling op een speelse wijze te stimuleren. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het leren functioneren in een team en het omgaan met ouders.

Volg je de opleiding Begeleider in de kinderopvang (Kinderzorg) dan kan je aan de slag in kinderdagverblijven, de gezinsopvang, de buitenschoolse kinderopvang, kleuterscholen en centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning.

  • Misschien werk je al in de kinderopvang (gezins- of groepsopvang) en mis je het vereiste certificaat of diploma? Of heb je zin in een bijscholing en wil je jouw competenties even updaten door één of enkele modules te volgen? 
  • Ben je reeds deeltijds aan het werk in de kinderopvang en beschik je nog niet over de vereiste kwalificatie, kan je een VDAB-contract krijgen om een opleiding "Begeleider Kinderopvang" te volgen aan een CVO. Hiervoor moet je voldoen aan een reeks voorwaarden, dewelke je kan navragen bij de VDAB. Opgelet! Enkel mogelijk als je reeds werkt in de kinderopvang.
  • Je kan de opleiding combineren met algemene vorming. Op die manier behaal je een diploma secundair onderwijs. Dit opent ook de deur naar hogere studies.

We willen voor jou de match met een job en/of gezin versoepelen door de theoretische modules aan te bieden met gecombineerd onderwijs nl. als een combinatie van contactonderwijs en afstandsonderwijs.

Getuigenis:

Ouardia Bouhbas

Ik ben Ouardia en werk in een crèche in Lummen. Ik ben nu 27 en heb mijn certificaat Begeleider in de Kinderopvang op zak.
Ik heb voor de opleiding Begeleider in de Kinderopvang gekozen omdat het mij altijd al interesseerde. Ik ben altijd met kindjes bezig geweest. Als ik een nichtje of neefje op bezoek kreeg, wilde ik er steeds voor zorgen.  Dus de passie zat al in mij.
De opleiding van CVO De Oranjerie heeft mijn leven veranderd. Ik doe nu wat ik altijd al wilde doen. In combinatie met een voltijdse job was het niet altijd gemakkelijk om stage te doen en de lessen te volgen. Maar door de hulp van de lesgevers heb ik doorgezet.
Ik doe het werk in de crèche zo graag. Ik ben na mijn stage blijven hangen op mijn stageplek. Ze hebben mij direct een vast contract aangeboden. Hier was ik natuurlijk heel blij mee!
Ik zit nog boordevol plannen. Zo wil ik samen met twee andere vriendinnen die de opleiding nog volgen, als onthaalouder beginnen. Het is nooit te laat om te gaan voor je passie en een opleiding te volgen die je leven kan veranderen. 

Lieze Van Hoovels

Als klein meisje wilde ik graag in de voetsporen van mijn mama treden, zij was kleuterleidster. Ik wou altijd met kinderen werken, vandaar mijn keuze om uiteindelijk de opleiding Begeleider in de Kinderopvang te volgen. De opleiding sprak mij erg aan omdat je veel stage kan lopen en praktijkervaring opdoen. Maar ook omdat je uiteindelijk in verschillende jobs tewerkgesteld kan worden. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding gevolgd en beëindigd heb.

Ik heb op verschillende plaatsen stage gedaan, zoals in een kleuterschool, in de buitenschoolse kinderopvang en in een kinderdagverblijf, waar ik nu ondertussen ook vast werk heb gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit wil blijven doen in de toekomst. De kindjes liggen nauw aan mijn hart!