Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang

Je droomt ervan om met kinderen te werken en ziet het als een uitdaging om aan de slag te gaan als professionele kinderbegeleider in de kinderopvang met kinderen van 3 tot 12 jaar?

Dan kan je met ons binnenstappen in de wondere, boeiende wereld van kinderen. Je leert hen op een warme en kindgerichte wijze te begeleiden en hun globale ontwikkeling op een speelse wijze te stimuleren. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het leren functioneren in een team en het omgaan met ouders.

Volg je de opleiding Begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang, dan kan je aan de slag in de buitenschoolse kinderopvang en kleuterscholen.

  • Misschien werk je al in de buitenschoolse kinderopvang en mis je het vereiste certificaat of diploma? Of hen je zin in een bijscholing en wil je jouw competenties even updaten door één of enkel modules te volgen? 
  • Ben je reeds deeltijds aan het werk in de kinderopvang en beschik je nog niet over de vereiste kwalificatie, kan je een VDAB-contract krijgen om een opleiding "Begeleider Kinderopvang" te volgen aan een CVO. Hiervoor moet je voldoen aan een reeks voorwaarden, dewelke je kan navragen bij de VDAB. Opgelet! Enkel mogelijk als je reeds werkt in de kinderopvang.
  • Je kan de opleiding combineren met algemene vorming. Op die manier behaal je een diploma secundair onderwijs. Dit opent ook de deur naar hogere studies.

We willen voor jou de match met een job en/of gezin versoepelen door de theoretische modules aan te bieden met gecombineerd onderwijs nl. als een combinatie van contactonderwijs en afstandsonderwijs.