ICT en administratie

Interesse in een opleiding waar ICT centraal staat? Wil je vlot kunnen werken met administratieve toepassingen? Dan is de opleiding ICT en administratie iets voor jou!

Tijdens deze opleiding leer je: 

  • op het vlak van informatie: gegevens en bestanden online en offline beheren en delen.
  • op het vlak van communicatie: ICT-tools gebruiken om te communiceren, afspraken plannen, informatie delen en presenteren.
  • op het vlak van contentcreatie: digitaal materiaal (samen) ontwikkelen voor administratieve toepassingen.

Veiligheid en probleemoplossend werken vormen een rode draad doorheen de opleiding.

Aan de hand van projecten, praktijkcases en workshops begeleiden onze coaches je tijdens dit e-learningtraject. 

Tijdens de opleiding verwerk je verscheidene opdrachten die je toevoegt aan je portfolio. 

Het lessenpakket is verdeeld in modules. Heb je alle deelcertificaten van een bepaalde opleiding behaald, ontvang je het certificaat ICT en administratie. 

Wat na deze opleiding?  

Heb je het certificaat ICT en administratie op zak? Dan kan je aan de slag in een administratieve functie waar de ICT-competenties belangrijk zijn.
De opleiding ICT en administratie kan je tevens beschouwen als een opstap naar een hogere beroepsopleiding in het studiegebied Handel. 

Praktische info: 

De opleiding wordt op één jaar aangeboden in een e-learningtraject. Concreet betekent dit dat de leerinhouden grotendeels zelfstandig thuis worden verwerkt. 

Elke zaterdagvoormiddag wordt in onze campus te Diest een workshop voorzien. Tijdens dit contactmoment begeleiden onze coaches jou in je leerproces.