Aanvullende algemene vorming

Aanvullende algemene vorming is voor iedereen belangrijk, ongeacht je doel, of je nu wil instappen in een specifiek beroep, wil doorstromen naar het hoger onderwijs of wil werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

In combinatie met een diplomagerichte opleiding leidt aanvullende algemene vorming tot een diploma secundair onderwijs. Dit vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en geeft je toegang tot andere functies of betere voorwaarden.

Ook los van de diplomering heeft aanvullende algemene vorming een grote meerwaarde omwille van de basisvaardigheden die je ermee verwerft, zoals leren organiseren, leren samenwerken ...

Vanaf schooljaar 2019-2020 kan je bij CVO De Oranjerie kiezen uit vier trajecten:

 

  • een 100% Flex-dagtraject op dinsdag, woensdagvoormiddag, donderdag en extra ondersteuning op vrijdag met enkele modules afstandsleren in de vorm van community-teaching op de campus in Diest op één jaar
  • dagtraject in Diest met 50% afstandsonderwijs op één jaar
  • e-learningtraject (zo goed als volledig afstandsonderwijs) met ongeveer twee contactmomenten per maand op zaterdag op de campus in Diest op één jaar
  • avondtraject in Aarschot met ongeveer 70% afstandsonderwijs op één jaar

 

Een combinatie van de trajecten behoort ook tot de mogelijkheden én je kan het traject spreiden volgens jouw persoonlijke situatie. De trajectbegeleider kan voor jou een programma op maat maken.

In de trajecten vanaf 50 % afstandsleren zal je de leerstof gedeeltelijk of volledig zelfstandig moeten verwerken onder de vorm van allerhande taken die je instuurt via het elektronisch leerplatform. Dat betekent dat je al wat computervaardig moet zijn en toegang moet hebben tot een computer met internet.

In het bijgevoegde pdf-bestand vind je informatie over de opleiding aanvullende algemene vorming voor het schooljaar 2019-2020. Kan je het bestand niet openen, download dan eerst Adobe Reader op je computer.

Wil je een vrijstelling aanvragen, gebruik dan het word-bestandje hieronder.